Eğitim Sektörü İçin En Çok Para Kazandıran 10 İş Fikri

Eğitim sektöründe iş kurmak isteyen girişimci ve yatırımcılar için birbirinden yüksek potansiyel içeren çok sayıda iş fikri var.

Bu rehberde eğitim sektörü için en çok para kazanma potansiyeli taşıyan 10 iş fikrine yer vereceğiz. İlgili rehberde işin niteliklerinin yanı sıra işi nasıl geliştireceğiniz ve iş için gerekli sermaye gibi detaylar da yer almaktadır. Size en uygun iş fikrini seçmek için kişisel yeteneklerinizi, sermaye düzeyinizi ve deneyimlerinizi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Eğitim sektörü için en yüksek potansiyeli taşıyan 10 iş fikri…

1. DERSHANE AÇMAK

Potansiyel: 10/10
Gerekli Minimum Sermaye: 1.200.000 TL

Dershane açmak eğitim sektörünün en yüksek potansiyel içeren iş fikirleri arasında yer almaktadır. Yüksek sermaye talebi içeren dershaneler son dönemde eğitim sistemindeki aksaklıklardaki artış sebebiyle daha fazla ilgi görmeye başlamıştır.

Eğitim sektöründe iş fikirleri inceleyenlerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır. Ancak bazı il ve ilçelerde rekabet son derece yüksektir. Dolayısıyla işe giriş yapmadan önce mutlaka bir rekabet analizi yapılmasında fayda bulunuyor. Aksi durumda rekabet şartları nedeniyle yüksek gelir ve büyüme beklentisi planları sekteye uğrayabiliyor.

Dershane açmak dışarıdan görüldüğü kadar yüksek kapasiteli zorluk içeren bir iş fikri değildir. Alan için bir bağımsız bina ihtiyacı bulunmakta olup, ilgili bina tasarımı sırasında ihtiyaçlara uygun bir mimari proje ile işiniz oldukça kolay bir hale gelebiliyor.

Dershane açmak için son yıllarda Türkiye’nin birçok bölgesinde teşvik ve destekler bulunuyor. Dolayısıyla yeterli sermayesi bulunan girişimci ve yatırımcılar teşvik şartları ile ilgili de inceleme gerçekleştirmelidir.

2. KURS MERKEZİ AÇMAK

Potansiyel: 9/10
Gerekli Minimum Sermaye: 400.000 TL

Eğitim sektöründe para kazandırma potansiyeli yüksek olan bir diğer iş fikri ise kurs merkezi açmaktır. Son yıllarda daha fazla özel hizmet içeren kurs merkezi açarak kısa sürede önemli bir öğrenci kitlesine hizmet vermeye başlayabilirsiniz.

Kurs merkezi açmak bir dershaneye oranla çok daha düşük sermaye ile kurulabilen bir iş fikridir.

Kurs merkezi açmayı düşünen girişimci ve yatırımcılar Kurs Merkezi Açmak rehberine göz atabilir.

3. ONLİNE EĞİTİM

Potansiyel: 9/10
Gerekli Minimum Sermaye: 20.000 TL

Son yıllarda eğitim sektörü büyük ölçüde online eğitime doğru evrilmeye başladı. Potansiyel olarak karlı bir eğitim iş fikri arayanlar için online eğitim oldukça ilgi çekici olabilir.

Online eğitim başlatmak isteyenler için Udemy, Coursera oldukça işlevsel özelliklere sahiptir. Aynı zamanda doğrudan kurs vermek için Skype ya da Zoom’u da kullanabilirsiniz.

4. KIRTASİYE AÇMAK

Potansiyel: 8/10
Gerekli Minimum Sermaye: 300.000 TL

Eğitim sektöründe para kazandırma potansiyeli olan bir diğer başarılı iş fikri de kırtasiye açmaktır. Son yıllarda kırtasiye açmak için gerekli sermaye oldukça artışa geçmesine rağmen; karlılık da aynı oranda artıştadır. Dolayısıyla sektöre girmek için doğru bir süreçten geçiyoruz.

Kırtasiye açmak için en önemli ihtiyaç ise müşteri potansiyeli yüksek bir dükkan bulmaktır. Tercihen okullara yakın olan 30, 40 metrekarelik dükkanları tercih edebilirsiniz. Özellikle ilgili yakın okulun eğitim materyallerini bulundurmak iş hacminize pozitif etkide bulunabilir.

5. DİL EĞİTİMİ MERKEZİ

Potansiyel: 10/10
Gerekli Minimum Sermaye: 400.000 TL

Başta İngilizce olmak üzere, belirli bir yabancı dili eğitim verebilecek düzeyde biliyorsanız; eğitim sektörünün yıldız iş fikrine giriş yapabilirsiniz.

Türkiye’de 2023 yılı itibarıyla en yüksek potansiyel içeren eğitim sektörü iş fikirleri arasında yer almaktadır.

Dil eğitimi ister özel ders olarak isterseniz de bir merkez açarak değerlendirebilirsiniz. Her halükarda para kazanma potansiyeli yüksek bir iş alanıdır.

6. EĞİTİM UYGULAMASI

Potansiyel: 9/10
Gerekli Minimum Sermaye: 60.000 TL

Bugün Google Play ve App Market’te en çok indirilen uygulamalar arasında eğitim odaklı sayısız program yer almaktadır.

Cep telefonu kullanımının çok yoğun bir şekilde arttığı bir ortamda bir eğitim uygulamasını hayata geçirmek oldukça yüksek bir potansiyele erişmenize yardımcı olabilir.

İlham alabilmeniz için en iyi eğitim uygulamaları:

  • QuestionPro
  • Evernote
  • Canva
  • Wolfram Alpha
  • Genially
  • Google Classroom
  • EdApp
  • Khan Academy
  • EasyBib

7. BECERİ GELİŞTİRME ATÖLYESİ

Potansiyel: 7/10
Gerekli Minimum Sermaye: 100.000 TL

Son yıllarda tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de öğrencilerin becerilerinin gelişmesini isteyen ebeveyn sayısında önemli artış var. Çeşitli alanlardaki beceriler için hizmet veren bu kurslar ya da atölyeler oldukça dikkat çekiyor.

Fotoğrafçılık, kişilik gelişim, müzik, bahçıvanlık, yemek pişirme, mobilya, dil ve diğer birçok konuda bir beceri geliştirme atölyesi açabilirsiniz. Bu tür merkezleri kurmak için yüksek sermaye gereksinimi yoktur. Beceri türlerine göre 100 bin lira altında dahi bir atölye kurabilirsiniz.

8. KODLAMA VE YAZILIM KURSU

Potansiyel: 10/10
Gerekli Minimum Sermaye: 200.000 TL

Türkiye’de bir kurs açmayı düşünen girişimci ve yatırımcılar için en iyi sektör kesinlikle kodlama ve yazılımdır. Bu hususta yaşanan önemli talebe karşılık vermek üzere bir kodlama veya yazılım kursu başlatabilirsiniz.

Alanında başarılı bir uzman bularak sektöre giriş yapmanız oldukça önemlidir. Bu tür kurslarda ilgi çekici olan durumların başında ana eğitim kadrosu yer almaktadır. Dolayısıyla kodlama ve yazılım konusunda başarılı bir öğretmen bulduktan sonra kurs merkezinizi açmanızı tavsiye ederiz. İşe girmek ve işi geliştirmek için online pazarlama ve reklam çalışmalarına ihtiyacınız olacak.

9. KİTAPEVİ AÇMAK

Potansiyel: 7/10
Gerekli Minimum Sermaye: 300.000 TL

Kitapevi ya da bilinen adı ile bir kitapçı açarak eğitim sektöründe para kazanma imkanına erişebilirsiniz. Sektör büyük oranda e-ticaret platformları ile rekabet ediyor olsa da uygun fiyat ve bol seçenek ile yereldeki rekabet fırsatlarını büyük oranda karşılayabilirsiniz. Kitapevi açmak için ortalama 300 bin liralık sermayeye ihtiyacınız olacak. Tüm kitapları doğrudan peşin para ile almadığınızı hatırlamakta yarar var. Büyük yayınevleri toptan kitap satışında yüzde 20, 30 düzeyinde peşin ödeme talep etmektedir. Dolayısıyla işletmeyi kurmak için kitaplara ciddi bir sermaye ayırmanız gerekmiyor.

10. KARİYER DANIŞMANLIĞI

Potansiyel: 6/10
Gerekli Minimum Sermaye: 120.000 TL

Eğitim sektöründe geleceğin meslekleri potansiyeline sahip bir iş fikri arayanlar için kariyer danışmanlığı oldukça tatmin edici sonuçlar almanıza yardımcı olabilir. Genel olarak kariyer danışmanlığı; kişilerin kariyer hedeflerini belirlemek, iş arama süreçlerine rehberlik etmek ve meslek seçimi konusunda destek sağlanmasını içerir. Kariyer danışmanları kişilerin kişisel özellikleri, ilgi alanları ve becerilerini dikkate alarak bu süreci en iyi şekilde yönetmeye çalışırlar.

Bir ofis açarak dahi bu iş fikrine bugün başlayabiliyorsunuz. Özellikle online platformlardaki reklam çalışmaları ile kısa sürede bir müşteri portföyü elde edebilirsiniz.

Bu Kılavuzu Paylaşın:

Yorum yapın